Du er her Forside > Artikler >  Hvad er totemdyr
   
   
 
  
Hvad er totemdyr
 
Tidligere forstod vi, at vi bare var en del af naturen, kun en lille del. Nu tror mange at mennesket er den største og vigtigste del. Vi er stadigvæk bare en del af naturen, en del af moder jord, en del af det som er større end os. Vi havde respekt for naturen og dræbte kun det vi behøvede til mad og klæder. Vi sløste ikke med vores resurser. Vi respekterede liv og ånd, og takkede for at vi modtog liv, næring og det vi behøvede. Vi var knyttet til den kraft dyreånderne havde, og vi forstod den kraft der lå i deres lærdom. Det påmindede os om, at alle dyr er vores søstre, brødre, venner, og vigtigst af alt, vores lærere.
 
Hvert dyr har sin egen kraft, og du kan måske få den tanke at du har lyst til at få en ørn, fordi den er kraftfuld, og tro du kan vælge den. Dyretotemmet vil vælge dig og bekendtgøre sin tilstedeværelse for dig, ikke omvendt. Det eneste du behøver at gøre er at være lidt opmærksom.
 
Dyretotemmet som kommer til dig, vil give dig kraft og visdom, hvis du lære dig at kommunikere med det. Det at have et totemdyr betyder at du har noget at lære, og at du har en kraftfuld ven.
 
 
De forskellige typer totemdyr
 
Livstotem eller åndetotem.
Det arbejder med dig gennem hele livet, eller til du ikke længere har brug for det. Det er der altid når du trænger til hjælp fra det. Det minder dig altid om sin kraft og din tilknytning til åndeverdenen. Du kan kun have et eller nogle få livstotem, og de kan komme til dig på et hvilket som helst tidspunkt i livet. Livstotem er vores spirituelle tilknytning til moder jord og afspejler vores indre spirituelle natur. Herunder findes også vores fødselstotem, som er det dyretegn vi er født i.
 
 
Rejsetotem
 
Det er med dig i en begrænset periode. Ikke bare en dag, men uger, måneder eller år. Det er med dig i det tidsrum det tager at gå den sti totemdyret guider dig på. I løbet af denne periode vil du se, at dyret hele tiden dukker op i dit liv, eller at flere dyr dukker op, for at guide dig på denne sti. Når du ser et eller flere dyr dukke op, og deres natur alle har samme betydning, så har du fundet din sti. Hvis du ser på dyrets livscyklus, vil det give dig indsigt i længden på din rejse. Det er ofte dette dyr, som kommer til os på en kraftdyrsrejse.
 
 
Budbringertotem
Et budbringertotem kommer til dig, enten fordi du skal udvikle dig, eller for at give dig en besked eller en advarsel. Det kommer ofte i form af en aha oplevelse, et spark bag i. Det vil sandsynligvis være i form af en usædvanlig oplevelse som gør den specielt kraftfuld.
Et budbringertotem er der i en kort periode. Nogen gange kommer de ikke med en besked, men forårsager en forsinkelse. Det er for at hjælpe os. Det kan være for at undgå en ulykke, eller for at vi skal komme til et sted til en bestemt tid for at opleve noget. Disse kan vi ofte støde på i hverdagen, de viser sig for os i levende live.
 
 
Skyggetotem
 
Det er et totem som tester os. Det har stor kraft og vil lade os gennemgå mange prøvelser, før det lader sin kraft arbejde for os i stedet for imod os. Et skyggetotem er et totem du frygter. Det repræsentere vores indre frygt, som vi skal overvinde. Indtil vi har lært at komme over vores frygt for skyggetotemmet, vil det modarbejde os. Når frygten er overvundet vil det blive et lysttotem, og bliver vores mest kraftfulde totemdyr. Formålet med et skyggetotem er at tage imod lærdommen, og integrere dyret i dit liv. Hvis du stadig er bange for noget, om og om igen, har du ikke taget dyrets lærdom til dig.
 
  
© Copyright Sjamanistisk teori og filosofi. All Rights Reserved.